NL-Plein

NL-Plein helpt je bij de Nederlandse taal

Wil je beter leren lezen en schrijven en de Nederlandse taal beter leren spreken? Kom langs bij het NL-Plein van de Bibliotheek Hoorn. De NL-Pleinen zijn te vinden in al onze drie vestigingen.


Op het NL-Plein zijn lees- en leerboeken, woordenboeken en informatieve boeken te leen. Je kunt er advies vragen over boeken die goed bij jou passen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Tips voor thuis

Wat kun je thuis doen om de taal te leren?
De bibliotheek geeft leuke en handige tips om thuis Nederlands te oefenen! 

Thuis oefenen

Taalcafé

In het gratis Taalcafé oefen je Nederlands, samen met vrijwilligers en andere mensen die Nederlands leren. We gaan veel spreken. Aanmelden in de bibliotheek of via centrale@bibliotheekhoorn.nl.

Taalcafé info en agenda

Lezen in een leesclub

Samen lezen in een leesclub

Wil je beter leren lezen en schrijven, spreken en luisteren? Doe mee met een leesclub op jouw niveau. Meedoen kan alleen op afspraak.

Meedoen in een leesclub

Lezen met je baby

Lezen met je baby

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal! Kom naar de bibliotheek voor een gratis lidmaatschap en BoekStart koffertje voor je baby. 

Meer over BoekStart

Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger help je anderen met de Nederlandse taal.

Vind je het fijn anderen te helpen met (de Nederlandse) taal? Zou je een leesclub willen leiden? Laat het ons weten en meld je aan.

Taalvrijwilliger worden

Boekentips