Digitale hulp

De Bibliotheek helpt je verder

Je kunt online, via internet, steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek Hoorn helpt je verder. Met cursussen voor computers, smartphones, tablets en de online overheid. En met inloopspreekuren. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

 


Spreekuren

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. We kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Meer weten

Digitaal inloopspreekuur

Heb je vragen over je smartphone, tablet, laptop of iets anders digitaals? Bij het spreekuur helpen we je graag verder. Neem, indien mogelijk, het apparaat waar je vragen over hebt mee naar de bibliotheek.

Er zijn inloopspreekuren op de volgende locaties:

  • MAANDAG - 13.00 - 15.00 uur Centrale Bibliotheek
  • DINSDAG - 14.00 - 16.00 uur Bibliotheek Kersenboogerd
  • WOENSDAG - 13.00 - 15.00 uur Bibliotheek Risdam
  • DONDERDAG - 13.00 - 15.00 uur Centrale Bibliotheek  

Niet tijdens schoolvakanties

Wanneer is het spreekuur?

Formulierenbrigade

Gratis hulp en uitleg bij officiƫle brieven en invullen van formulieren. De Formulierenbrigade Hoorn helpt.

Bekijk details


Cursussen

Smartphone gebruiken: cursus starten met de smartphone

Wil je aan de slag met je smartphone of tablet? In 4 lessen leer je de basis. Denk aan apps downloaden en verwijderen, e-mails en foto's versturen, oplichting herkennen en veilig verbinding maken.

Meer weten

Websites van de overheid: cursus Digisterker

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker helpt je op weg. Voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. 

Digivaardig

Meer weten

Vaardiger online: cursus Digivaardig

Doe je al het een en ander online? En wil je digitaal vaardiger worden? Dan is de cursus Digivaardig misschien iets voor jou. In zes weken leer je over belangrijke digitale thema's, zoals online veiligheid, phishing, online privacy en nepnieuws. 

Digisterker. Leer omgaan met websites van de overheid.

Meer weten


Nieuwsbrief

Meer weten over digitale zaken? Elke maand versturen we de nieuwsbrief Hoorn gaat digitaal. Daarmee blijf jij op de hoogte van all things digital. Zo blijf je digitaal fit en veilig. 

Aanmelden

Digitale Donderdag

Elke donderdag is Digitale Donderdag. Wil je meer leren over digitale zaken als nepnieuws, phishing en dergelijke? Volg dan onze social mediaposts of kom naar een van onze spreekuren. 

Meer weten

E-book spreekuur

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Onze e-book adviseurs geven je graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Bekijk details


NL-Plein

Wil je beter leren lezen en schrijven? Wil je beter spreken of luisteren? Kom dan langs bij het NL-Plein van Bibliotheek Hoorn.

Beter Nederlands leren