Digisterker

Digisterker. Leer omgaan met de websites van de overheid bij de Bibliotheek Hoorn.

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker in de Bibliotheek Hoorn helpt je op weg.

Waarom deze cursus?

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk te zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek Hoorn de cursus Digisterker aan. In vier bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leer je in deze cursus?

Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt gebruiken en op welke websites. De cursus is voor inwoners van Hoorn die al met internet kunnen omgaan en DigiD hebben. Wil je meer leren over (werken met) de computer of internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik te doen.

Deelnemen

De cursus wordt twee keer per jaar gegeven door gecertificeerde Digisterker-docenten in kleine groepen van maximaal zes personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van een uur. Deelname aan de cursus is gratis. Het gebruikte werkboek kun je tijdens de lessen gratis gebruiken of voor € 15,- kopen om ook mee naar huis te nemen.