Klik en tik

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Wat leer je in deze cursus?

De Bibliotheek Hoorn helpt daarmee. Wij bieden ondersteuning met Klik&Tik. Klik&Tik helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.

Thuis of in de bibliotheek

Klik&Tik is een oefenprogramma dat je thuis kunt doen. Via filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg en daarna kun je aan de slag met praktische oefeningen. Maar je kunt ook aan de slag onder begeleiding van bibliotheekmedewerkers.

Cursus in de bibliotheek

Klik&Tik bestaat uit drie delen:

  • De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  • Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
  • Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)

Meer informatie over Klik&Tik is te vinden op www.klikentik.nl. Heb je vragen of wil je deelnemen aan de cursus Klik&Tik? Kom dan eens langs in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8 in Hoorn. We vertellen je graag meer. Of neem contact met ons op via 0229-219441 of via cursus@bibliotheekhoorn.nl.