Voortgezet onderwijs

Ons aanbod

De Bibliotheek Hoorn werkt graag samen met het voortgezet onderwijs. Ons Team Educatie is het hele jaar door beschikbaar voor advies, lesprogramma's, workshops en projecten. Of het nu gaat om saneren, aankoopadvies of leesadvies, wij staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Aanbod Voortgezet Onderwijs

Om je optimaal van dienst te kunnen zijn, komen wij bij je op school. Het advies dat we geven is gratis. Wil je dat we ook werkzaamheden voor de school gaan verrichten, zoals saneren of het schrijven van een leesplan? Dan rekenen we een uurtarief.

Meer informatie en contact opnemen

Read2Me voorleeswedstrijd

Wie wordt de beste voorlezer van de brugklas? Dat wordt bepaald tijdens Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor het voortgezet onderwijs. Ieder jaar strijden brugklassers door heel het land in vier verschillende rondes om de eer door elkaar fragmenten uit jeugdboeken voor te lezen.

Read2Me! helpt jongeren betere lezers te worden. Het initiatief van Stichting Lezen laat eerstejaars het plezier in lezen ontdekken. Zodat ze uitgroeien tot blijvende lezers. De voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen bibliotheken en middelbare scholen. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen aan Read2Me!. Aanmelding en deelname verloopt via de bibliotheek.


Doe je Digiding

Waar moet je als jongere beginnen als je een identiteitskaart of rijbewijs wilt aanvragen? Waar kun je je inkomstenbelasting terugvragen als je een bijbaantje hebt? Hoe regel je je studiefinanciering? Veel jongeren krijgen tussen hun 15de en 18de levensjaar te maken met dit soort zaken. Ze weten vaak niet hoe ze die moeten aanpakken. Ze hebben te weinig kennis en digitale vaardigheden om gebruik te kunnen maken van de regelingen die er vanuit de digitale overheid (ook) voor hen zijn.

Doe je digiding! helpt jongeren om hun digitale geletterdheid te vergroten, zodat ze weten hoe deze zaken werken én wat er van hen wordt verwacht. Doe je digiding! is geschikt voor leerlingen en studenten van 15 tot en met 18 jaar in het (v)mbo en is gratis beschikbaar.