Vakantielezen

Van 20 juli t/m 1 september 2024

Vervelen is geen optie deze zomer

Of je nu wel of niet op vakantie gaat, bij Bibliotheek Hoorn kun je 'reizen' vanuit je luie stoel of hangmat. Verhalen brengen je in een andere wereld en daar hoef je dus de grens niet voor over, maar dat mag natuurlijk wel. Deze zomer organiseren we ook nog eens leuke vakantie activiteiten. Kom jij ook langs?

 

 

GRATIS zomerpaspoort

Deze zomer krijgen de kinderen een GRATIS zomerpaspoort. Het is niet zomaar een paspoort, maar een LEESpaspoort. Het begint met knutselen om jouw paspoort mooi te maken. Lees minimaal 4 boeken en verdien stickers per gelezen boek. Paspoort helemaal vol? Dan krijg je nog een EXTRA verrassing! Ben je al lid van de Bibliotheek of wil je direct GRATIS lid worden? Dan krijg je ook nog eens een EXTRA sticker!

Zelf paspoort printen

Logeerpret

Knuffels willen ook wel eens op vakantie, maar niet te ver... Dat kan in de Bibliotheek, daar kunnen ze allerlei avonturen beleven. Knuffels die een nachtje gemist kunnen worden, zijn welkom aan het einde van de middag en willen graag de volgende ochtend weer naar huis.

Centrale Bibliotheek - 19/20 juli

Bibliotheek Kersenboogerd - 24/25 juli

Bibliotheek Risdam 31 juli/1 augustus

Brengen tussen 16.00 - 17.00 uur en ophalen tussen 10.00 - 11.00 uur

Tentenpret

 

Tijdens het logeerfeest van de knuffels, verandert de Bibliotheek in een kleine camping. Er staan tentjes waar je gezellig met je knuffel, vriendjes of papa's, mama's en grootouders in kunt spelen en lezen.

 

Centrale Bibliotheek - 19-23 juli

Bibliotheek Kersenboogerd - 24-30 juli

Bibliotheek Risdam 1-15 augustus

 

Voorleespret

Je kunt op reis gaan zonder je koffers te moeten pakken. We lezen voor uit boeken met als thema 'reizen', soms met een vertelkastje. Na het lezen kunnen alle kinderen knutselen, spelen of zelf boeken uitzoeken.

 

Iedere woensdag 

Van 15.00 - 15.30 uur

Alle vestigingen

Voor de periode van de zomervakantie van 20 juli tot 1 september.

Doe mee met de WIN-actie!

Maak een foto van jezelf met het boek wat je aan het lezen bent op een plek die genoemd staat in het LEESpaspoort. Je kunt deze vinden op de bingokaart. Stuur jouw foto op en maak kans op een leuke prijs!

Ik doe mee!

Letterspeurtocht

Kom jij ook speuren? Deze hele week kun je door de Bibliotheek én het wijkcentrum in Risdam op zoek gaan naar letters en woorden. Maar pas op, je moet ook af en toe goed in beweging komen...

MA 12 t/m ZA 17 aug

Tijdens openingstijden

Bibliotheek én Wijkcentrum Risdam

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Poppentheater Koba Kip

Koba Kip is weer terug! Nu wil Koba graag een kuiken. Zou dat gaan lukken? Er worden twee voorstellingen achter elkaar gespeeld.

DI 13 aug

Voorstelling om 13.30 en 14.15 uur

Bibliotheek Risdam

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en hun ouders/verzorgers.

Vertellen, liedjes & gebaren

We gaan verhalen vertellen mét liedjes & gebaren. Zo is het voor iedereen leuk, ook al spreek je de taal (nog) niet goed.

WO 14 aug

Van 14.30 - 16.00 uur

Bibliotheek Risdam

Geschikt voor kinderen, ouders en anderstaligen.